Angela Melsen

Mini CV

Na afronding van de bachelor IT-recht, ben ik de praktijkgerichte Togamaster (specialisatie ondernemingsrecht en intellectueel eigendomsrecht) gaan volgen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze master heb ik in 2020 cum laude afgerond.

Tijdens mijn studie heb ik stagegelopen bij het Openbaar Ministerie in Groningen, de rechtbank in Zwolle en drie advocatenkantoren, waaronder Dorhout Advocaten. Verder maakte ik deel uit van verschillende commissies bij de Juridische Faculteitsvereniging Groningen en vervulde ik als Penningmeester Externe Zaken een bestuursfunctie bij de Groningsche Cricket en Hockeyclub, waarbij ik kon proeven aan het ondernemerschap.

Door mijn praktijkervaringen heb ik geleerd dat niet alleen het beantwoorden van de juridische vraag van belang is, maar dat er gekeken moet worden naar het grotere plaatje. Met een doortastende en creatieve aanpak zoek ik graag naar geschikte en structurele oplossingen. Net als in de sport ben ik ook in mijn werk een echte teamplayer: zowel met cliënten als met collega’s werk ik graag op een nuchtere manier samen. Ik zet mij graag in om juridische vraagstukken te doorgronden, heldere adviezen uit te brengen en waar nodig de gepaste stappen voor u te ondernemen.

Sinds halverwege 2020 ben ik bij Dorhout Advocaten werkzaam als advocaat in de algemene civiele praktijk.