Christina Koning

Mini CV

Met bijna twintig jaar ervaring als juridisch secretaresse ben ik per augustus 2020 werkzaam bij Dorhout Advocaten. Ik ben geboren in ‘Stad’ en getogen in ‘Ommeland’. Mijn Groningse geaardheid maakt wie ik ben als persoon: puur, nuchter en sterk. Om samen met mijn collega’s tot ‘het Dorhout-team’ te mogen behoren vind ik fantastisch. Door mijn naaste sympathieke collega Ciska en mij worden alle voorkomende secretariële werkzaamheden uitgevoerd. Dit doen wij samen en met veel plezier. Wij ondersteunen de advocaten daar waar wij kunnen.

Wat mij het meeste aan ons kantoor bevalt is de gemoedelijke en relaxte sfeer, de gedrevenheid, de kennis, de hechte samenwerking, de laagdrempeligheid en de pure menselijkheid. Verder ben ik een liefhebber van taal. De Nederlandse – uiteraard – maar ook de Groningse (en een aantal buitenlandse). In mijn vrije tijd schrijf ik blogs, verhalen en gedichten, onder andere als columniste van een dorpskrantje. Ben gehecht en verknocht aan de Groningse Taal en Cultuur, lid van Vrouwen van Nu en de plaatselijke korfbalclub.

Dagelijks loop ik door de gangen van kantoor en lees ik op de muur: OPRECHT en SAMEN. Mooie woorden, waar ik volledig achter sta. Positief ben ik altijd en overal. En mijn motto in het leven luidt dan ook: ‘t Komt aal goud’ (is Gronings en betekent zoveel als: ‘Wat er ook gebeurt, alles komt goed. Altijd!’).