Tim van Dijken

Tim is een van onze advocaten
Groot bedrag bespaard voor horeca-concern

Het bijstaan van een concern dat in financiële nood verkeerde (het ging om een concern met diverse horecagelegenheden). We hebben de verlieslatende onderdelen van dat concern verkocht c.q. gesaneerd. Daarbij zijn niet alleen de negatieve gevolgen voor de rest van het concern afgewend, maar hebben we voor de cliënt een groot bedrag bespaard door slim te handelen.


Voorkomen van een slepende aansprakelijkheidsprocedure 

Een bestuurder van een failliete onderneming heb ik bijgestaan nadat hij aansprakelijk was gesteld voor het tekort in faillissement door de curator. Het ging om een bedrag waarbij hij zijn huis had kunnen verkopen. Nadat de curator anderhalf jaar lang aangaf te zullen gaan dagvaarden en de bestuurder al die tijd in onzekerheid liet, hebben we hem via een korte procedure bij de rechter-commissaris gedwongen om de aansprakelijkheidstelling in te trekken. Zo is een slepende aansprakelijkheidsprocedure voorkomen.


Enquêteprocedures Ondernemingskamer van het Hof Amsterdam

Als advocaat c.q. medewerker van de onderzoeker ben ik actief geweest in diverse zaken voor de Ondernemingskamer van het Hof Amsterdam in enquêteprocedures:

Inzage 1
Inzage 2


Incasso van van 1,4 miljoen euro

Het ging om de incasso van dit bedrag in kort geding, waarbij iedere euro is binnengekomen als gevolg van de gevoerde procedure.

Rick Boelens – 101BHV.nl:

“101BHV.nl heeft positieve ervaringen met Tim van Dijken. Door de snelheid van de geboden hulp en de aanwezige deskundigheid kunnen wij hem en Dorhout Advocaten u aanbevelen.”


Monique Pol – Zorgboerderij Vossenburght:

“Tim van Dijken heeft mij en mij bedrijf gered. Dit was voor mij een goede zet. Een ander kreeg dit in jaren nog niet klaar. Ik ben hem nog dagelijks dankbaar.”

“Duidelijkheid geven over wat haalbaar is, dat is ontzettend belangrijk. Een eerlijk verhaal in klare taal.”


“Als advocaat moet je veelzijdig zijn. Van botte bijl tot fluwelen handschoenen, iedere zaak is anders en daar moet de aanpak op afgestemd zijn.”


“Je moet niet alleen een klik hebben; soms moet je ook streng zijn en durven doorvragen. Iemand wil iets, maar wat is de ei-gen-lijke, achterliggende bedoeling? Dat kan enorm van belang zijn.”


“Ik waarschuw wel eens… als je een redelijke schikking hebt bereikt, word je er vaak slechter van als je toch voor een gang naar de rechter kiest.”

MINI CV

Na mijn propedeuse Bedrijfseconomie, ben ik in 2009 Nederlands recht gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik rondde cum laude mijn bachelor en praktijkgerichte Togamaster af (specialisatie bedrijfsrecht). Tijdens de master liep ik stage bij het Openbaar Ministerie in Zwolle, het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en twee advocatenkantoren, waaronder Dorhout Advocaten.

Ik ben zeer gedreven en streef naar het bereiken van het beste resultaat. Daarbij sta ik voor een eerlijk verhaal in klare taal.

Sinds 1 augustus 2014 werk ik bij Dorhout Advocaten in de algemene civiele praktijk, met de nadruk op het insolventie- en ondernemingsrecht.

Publicaties

  • auteur van het boek ‘De girale betaling en het faillissement’

Nevenactiviteiten/ -werkzaamheden

  • lid Association of Certified Fraud Examiners

Specialisaties

*deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied