dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

PAS OP VOOR SPOOKFACTUREN VOOR UW MERKREGISTRATIES!

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Er is weer een nieuwe vlaag aan valse facturen, die merkhouders in Nederland overspoelt. Zo ook van het Poolse EPRT, European Patent and Trademark Register. Per merk wordt een fee van 960,00 euro gevraagd. Pas bij nadere bestudering staat in de kleine lettertjes dat het niet gaat om een factuur, maar om een nieuw aanbod om per jaar 960,00 euro te betalen voor registratie in hun database. Hier heeft uw onderneming natuurlijk niets aan. Dit soort post kan direct verscheurd worden.

Heeft u een merk gedeponeerd, dan is dat voor 10 jaar en daarvoor wordt u enkel door de merkgemachtigede -zoals Dorhout Advocaten- om betaling verzocht. Facturen met betrekking tot uw merken van andere, onbekende instanties zijn vrijwel zeker vormen van oplichting. Omdat de merkregisters openbaar zijn, kunnen helaas ook malafide partijen deze gegevens misbruiken om op onrechtmatige wijze proberen geld te verdienen.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met onze merkgemachtigde advocaat: Koen Konings

Related Posts

Toezicht in de semipublieke…

De semipublieke sector heeft de afgelopen jaren al te maken gehad met verscherpte eisen en toenemende regelgeving op het gebied van bestuur en toezicht en Governance. Dit naar aanleiding van…
Read more

WHOA: HERSTRUCTURERINGSMIDDEL BIJ EEN…

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is per 1 januari 2021 opgenomen in de Faillissementswet. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk bij ondernemingen en organisaties om schulden te saneren door…
Read more

REGIONALE PRAKTIJK ONDER DRUK…

De advocatuur aan de randen van Nederland heeft het moeilijk: in Limburg en Noord-Nederland daalt het aantal praktijken substantieel. Hoe komt dit? En waar liggen de oplossingen? Lees het artikel…
Read more