dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

TWITTER VALT NIET ONDER HET BEREIK VAN HET RELATIEBEDING

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Kan twitteren een rol spelen bij de beoordeling over overtreding van een concurrentiebeding? Het Gerechtshof te ‘s-Gravenhage heeft op 21 februari 2012 geoordeeld dat het volgen op Twitter een eenzijdige actie is vanuit de volger en niet specifiek geïnitieerd vanuit de twitteraar. Een uitnodiging daarvoor en een acceptatie daarvan zijn (anders dan bijvoorbeeld bij de persoonlijke accounts op Facebook of Linked In) niet nodig, aldus het Hof. De onderhavige tweet betrof, volgens het Hof, in feite een moderne vorm van adverteren gericht op werkzoekenden die zich doorgaans bij meerdere bedrijven zoals de ex-werkgever en nieuwe werkgever hebben ingeschreven en dus regelmatig in beide “kaartenbakken” zullen zitten.

Related Posts

Toezicht in de semipublieke…

De semipublieke sector heeft de afgelopen jaren al te maken gehad met verscherpte eisen en toenemende regelgeving op het gebied van bestuur en toezicht en Governance. Dit naar aanleiding van…
Read more

WHOA: HERSTRUCTURERINGSMIDDEL BIJ EEN…

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is per 1 januari 2021 opgenomen in de Faillissementswet. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk bij ondernemingen en organisaties om schulden te saneren door…
Read more

REGIONALE PRAKTIJK ONDER DRUK…

De advocatuur aan de randen van Nederland heeft het moeilijk: in Limburg en Noord-Nederland daalt het aantal praktijken substantieel. Hoe komt dit? En waar liggen de oplossingen? Lees het artikel…
Read more