dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

BOEKTIP: KERNZAKEN INTELLECTUEEL EIGENDOM

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Onze advocaat Koen Konings schreef het boek “Intellectueel Eigendom” in de serie “Kernzaken” van uitgeverij Kluwer. Het intellectuele eigendomsrecht is een zeer dynamisch en internationaal rechtsgebied met ingewikkelde regels. Het boek brengt de lezer basiskennis bij over dit boeiende rechtsgebied. Het boek wordt daarom aanbevolen voor iedere ondernemer of bedrijfsjurist, die wel eens met IE te maken heeft. Als een rode draad loopt een illustratieve casus door het boek, die de lezer helpt bij het toetsen van de stof.

Het intellectuele eigendomsrecht is overal om ons heen. Op een mobiele telefoon rusten octrooirechten, auteursrechten, chipsrechten en merkrechten. Als men op internet een bloemist zoekt, dan heeft men te maken met de databankrechten op de gebruikte telefoongids. De bedrijfsnaam van de bloemist wordt beschermd door het handelsnaamrecht. Op de geleverde tulpen rusten kwekersrechten. En op de vaas waarin de bloemen worden gezet rusten modelrechten. Enzovoorts. Het belang van intellectuele eigendom is dus zeer groot. Het heeft niets te maken met het gewone eigendomsrecht, dat personen op stoffelijke zaken kunnen hebben, maar het regelt een belangrijk deel van de concurrentieverhoudingen tussen marktpartijen.

U kunt het boek bestellen in de webshop van Kluwer.

Koen Konings heeft als advocaat en merkgemachtigde bij Dorhout Advocaten ruime praktijkervaring opgedaan met het intellectuele eigendomsrecht. In het boek gaat hij in algemeenheid in op de haken en ogen van het intellectueel eigendomsrecht. In de praktijk helpt hij u graag concreet de valkuilen te vermijden.

image

Related Posts

Komen de miljoenen van…

Schorsing Sywert c.s. Op 28 april 2022 heeft de Rechtbank Amsterdam Sywert en zijn compagnon geschorst als bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Een voorlopige maatregel van de rechtbank…
Read more

Lang leve de pre-pack…

Vers van de pers: de uitspraak van het Hof van Justitie in de zaak FNV/Heiploeg. Het Hof geeft ruimte voor de pre-pack. Anders dan in het Smallsteps-arrest oordeelt het Hof…
Read more

Verplicht van het gas…

Nieuwbouwwoningen worden sinds 2018 gebouwd zonder een gasaansluiting. In de Gaswet is bepaald dat een gasleverancier nieuw te bouwen bouwwerken niet zal aansluiten op het gasnet (artikel 10 lid 7…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd