dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

BOEKTIP: KERNZAKEN INTELLECTUEEL EIGENDOM

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Onze advocaat Koen Konings schreef het boek “Intellectueel Eigendom” in de serie “Kernzaken” van uitgeverij Kluwer. Het intellectuele eigendomsrecht is een zeer dynamisch en internationaal rechtsgebied met ingewikkelde regels. Het boek brengt de lezer basiskennis bij over dit boeiende rechtsgebied. Het boek wordt daarom aanbevolen voor iedere ondernemer of bedrijfsjurist, die wel eens met IE te maken heeft. Als een rode draad loopt een illustratieve casus door het boek, die de lezer helpt bij het toetsen van de stof.

Het intellectuele eigendomsrecht is overal om ons heen. Op een mobiele telefoon rusten octrooirechten, auteursrechten, chipsrechten en merkrechten. Als men op internet een bloemist zoekt, dan heeft men te maken met de databankrechten op de gebruikte telefoongids. De bedrijfsnaam van de bloemist wordt beschermd door het handelsnaamrecht. Op de geleverde tulpen rusten kwekersrechten. En op de vaas waarin de bloemen worden gezet rusten modelrechten. Enzovoorts. Het belang van intellectuele eigendom is dus zeer groot. Het heeft niets te maken met het gewone eigendomsrecht, dat personen op stoffelijke zaken kunnen hebben, maar het regelt een belangrijk deel van de concurrentieverhoudingen tussen marktpartijen.

U kunt het boek bestellen in de webshop van Kluwer.

Koen Konings heeft als advocaat en merkgemachtigde bij Dorhout Advocaten ruime praktijkervaring opgedaan met het intellectuele eigendomsrecht. In het boek gaat hij in algemeenheid in op de haken en ogen van het intellectueel eigendomsrecht. In de praktijk helpt hij u graag concreet de valkuilen te vermijden.

image

Related Posts

Toezicht in de semipublieke…

De semipublieke sector heeft de afgelopen jaren al te maken gehad met verscherpte eisen en toenemende regelgeving op het gebied van bestuur en toezicht en Governance. Dit naar aanleiding van…
Read more

WHOA: HERSTRUCTURERINGSMIDDEL BIJ EEN…

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is per 1 januari 2021 opgenomen in de Faillissementswet. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk bij ondernemingen en organisaties om schulden te saneren door…
Read more

REGIONALE PRAKTIJK ONDER DRUK…

De advocatuur aan de randen van Nederland heeft het moeilijk: in Limburg en Noord-Nederland daalt het aantal praktijken substantieel. Hoe komt dit? En waar liggen de oplossingen? Lees het artikel…
Read more