dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

WHAT’S IN A NAME

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Voor een cliënt heeft Marianne Verheul een procedure gevoerd bij de Rechtbank tot behoud van zijn achternaam voor hem en zijn minderjarige kinderen. De juridische vader van cliënt had namelijk in een eerdere procedure, met succes, het vaderschap ontkend. Cliënt had, op advies van zijn toenmalige advocaat, geen verweer gevoerd. Later begreep hij dat hij daardoor zijn achternaam zou kwijtraken en terug moest vallen op die van zijn moeder. Dit betekende echter ook dat zijn kinderen die naam zouden krijgen. In een nieuwe procedure is bereikt dat cliënt en zijn kinderen de oorspronkelijke achternaam mogen behouden. Zie hiervoor de link naar de uitspraak in de JurisprudentieFlits van de Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators: JurisprudentieFlits.

Voor vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp kunt u zich richten tot Marianne Verheul .

Related Posts

Toezicht in de semipublieke…

De semipublieke sector heeft de afgelopen jaren al te maken gehad met verscherpte eisen en toenemende regelgeving op het gebied van bestuur en toezicht en Governance. Dit naar aanleiding van…
Read more

WHOA: HERSTRUCTURERINGSMIDDEL BIJ EEN…

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is per 1 januari 2021 opgenomen in de Faillissementswet. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk bij ondernemingen en organisaties om schulden te saneren door…
Read more

REGIONALE PRAKTIJK ONDER DRUK…

De advocatuur aan de randen van Nederland heeft het moeilijk: in Limburg en Noord-Nederland daalt het aantal praktijken substantieel. Hoe komt dit? En waar liggen de oplossingen? Lees het artikel…
Read more