dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

OPLICHTERS IN FAILLISSEMENTEN ACTIEF BIJ HET VERRICHTEN VAN BETALINGEN AAN CREDITEUREN

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

In een faillissement is een curator die uitbetalingen wilde doen aan de crediteuren op basis van een gedeponeerde uitdelingslijst geconfronteerd met een tweetal pogingen tot oplichting. In het eerste geval is waarschijnlijk een brief aan een crediteur onderschept. De oplichter heeft zich vervolgens voorgedaan als de crediteur en gewijzigde contact- en bankgegevens opgegeven. In het tweede geval heeft de oplichter kennis gekregen van de gedeponeerde uitdelingslijst, deze geraadpleegd en zich vervolgens voorgedaan als een van de crediteuren. In de thans bekende gevallen is door de oplichter(s) een nieuwe bankrekening in het buitenland geopend, op een naam vrijwel gelijkluidend aan die van de betreffende crediteur. De frauduleuze verzoeken zijn tijdig als zodanig herkend. Van de pogingen tot oplichting is melding gedaan bij één van de fraudemeldpunten.

Curatoren en faillissementsmedewerkers zijn alert bij de verificatie van vorderingen en bij ontvangst van verzoeken om wijziging van gegevens. Crediteuren doen er goed aan om de verslagen in faillissementen waarin zij een vordering ter verificatie hebben ingediend periodiek te raadplegen, via de website van de curator dan wel via rechtspraak.nl (via het centraal insolventieregister). Indien volgens het faillissementsverslag een uitdeling in een faillissement aan concurrente crediteuren kan worden gedaan en u als crediteur hierover niet schriftelijk door de curator bent geïnformeerd, dan is het raadzaam om contact met de curator op te nemen om te verifiëren of van de juiste gegevens wordt uitgegaan.

Related Posts

Komen de miljoenen van…

Schorsing Sywert c.s. Op 28 april 2022 heeft de Rechtbank Amsterdam Sywert en zijn compagnon geschorst als bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Een voorlopige maatregel van de rechtbank…
Read more

Lang leve de pre-pack…

Vers van de pers: de uitspraak van het Hof van Justitie in de zaak FNV/Heiploeg. Het Hof geeft ruimte voor de pre-pack. Anders dan in het Smallsteps-arrest oordeelt het Hof…
Read more

Verplicht van het gas…

Nieuwbouwwoningen worden sinds 2018 gebouwd zonder een gasaansluiting. In de Gaswet is bepaald dat een gasleverancier nieuw te bouwen bouwwerken niet zal aansluiten op het gasnet (artikel 10 lid 7…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd