BUSINESS TRIP OSLO OVER LNG

Op 4 en 5 juni vond een business trip plaats naar Oslo over LNG (Liquified Natural Gas). Hans Koenders ging mee met een groep van 30 personen uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen, georganiseerd door TCNN.

Doel van de trip was om erachter te komen hoe LNG in Noorwegen is geïmplementeerd en of we die informatie kunnen gebruiken voor een succesvol gebruik in Nederland en in de rest van Europa. LNG is vloeibaarbaar aardgas dat afgekoeld wordt naar -160 graden waardoor het 600 keer kleiner wordt dan wanneer dit aardgas in gasvorminge toestand aanwezig is. LNG is veel schoner dan LPG of bijvoorbeeld diesel. Vooral voor de maritieme sector kan LNG grote voordelen opleveren. Probleem is echter nu nog dat er te weinig plekken zijn om als schip LNG te tanken (bunkeren). In Noorwegen zijn er al veel ferries die op LNG varen.

Op de eerste dag zijn diverse presentaties gegeven over de praktijk van LNG door Gasnor, Norled en Hamworthy. Op dag twee stond een bezoek aan een schip dat gebruik maakt van LNG op het programma. Aansluitend vonden diverse presentaties plaats bij DNV (Det Norske Veritas). Eén van deze presentaties werd gegeven door Cofely GDF Suez, die verwees naar het door Dorhout Advocaten uitgebrachte advies over de lacunes in de wet voor de toepassing van LNG in Nederland.

In Noorwegen blijken er veel minder juridische hindernissen te hoeven worden genomen om de exploitaite van LNG mogelijk te maken, vooral op het gebied van health, safety en environmental terrein.

Related Posts

Rechtbank Oost-Brabant: de 18…

Recentelijk heeft de Rechtbank Oost-Brabant een interessant tussenvonnis gewezen over de ‘18 weken termijn’. De 18 weken termijn volgt uit artikel 23 lid 4 Elektriciteitswet (E-wet). Dit artikellid verplicht een…
Read more

Vernieuwde Wet schuldsanering natuurlijke…

Op zaterdag 1 juli jl. is de vernieuwde Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (Wsnp) in werking getreden. In de Wsnp staat hoe mensen met schulden weer schuldenvrij kunnen worden via een…
Read more

Weer een beroep inzake…

Onlangs ontvingen wij weer een uitspraak in een mijnbouwschadezaak. Deze zaak is behandeld door onze advocaten Anne Erents en Rutger Korten. Deze zaak gaat over de toepassing van het bewijsvermoeden…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd