dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

EERSTE WIJZIGINGEN ARBEIDSRECHT PER 1 JULI 2014 VERWACHT

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Naar verwachting worden de eerste wijzigingen van het wetsvoorstel Wet Werk en Zekerheid (nr. 33818) al per 1 juli 2014 ingevoerd. Doel van het wetsvoorstel is het aanpassen van het arbeidsrecht aan de veranderde arbeidsverhoudingen in de samenleving. De Wet werk en zekerheid beoogt onder meer mensen met een flexibele arbeidsrelatie meer zekerheid te bieden. Hun positie zal meer gelijk worden getrokken met die van personen met een vaste baan.

Op 8 april 2014 vond het voorbereidend onderzoek plaats door de Eerste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor werkgevers is het zaak de ontwikkelingen in de gaten te houden.

De volgende verwachte wijzigingen per 1 juni 2014 verdienen de aandacht:

– verbod om een proeftijd overeen te komen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur voor 6 maanden of minder;

– verbod om een concurrentiebeding overeen te komen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur;

– een werkgever moet bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur ten minste 1 maand voor het einde van de arbeidsovereenkomst aangeven of deze al dan niet wordt verlengd op straffe van een aanzegboete;

– (N.B. De belangrijke wijziging van de zgn. ketenregeling is uitgesteld tot 15 juli 2015).

Het ontslagrecht gaat na invoering van de Wet Werk en Zekerheid ingrijpend wijzigen. Laat u zich tijdig informeren!

bronnen:

www.rijksoverheid.nl

www.eerstekamer.nl

kroniek bij Advocatenblad april 2014, nr 4

Related Posts

Komen de miljoenen van…

Schorsing Sywert c.s. Op 28 april 2022 heeft de Rechtbank Amsterdam Sywert en zijn compagnon geschorst als bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Een voorlopige maatregel van de rechtbank…
Read more

Lang leve de pre-pack…

Vers van de pers: de uitspraak van het Hof van Justitie in de zaak FNV/Heiploeg. Het Hof geeft ruimte voor de pre-pack. Anders dan in het Smallsteps-arrest oordeelt het Hof…
Read more

Verplicht van het gas…

Nieuwbouwwoningen worden sinds 2018 gebouwd zonder een gasaansluiting. In de Gaswet is bepaald dat een gasleverancier nieuw te bouwen bouwwerken niet zal aansluiten op het gasnet (artikel 10 lid 7…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd