dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

NORTH SEA ENERGY LAW PROGRAMME

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Rijksuniversiteit Groningen en de universiteiten van Aberdeen (Verenigd Koninkrijk), Oslo (Noorwegen) en Kopenhagen (Denemarken) bieden een gezamenlijk curriculum aan met betrekking tot Energierecht: van put tot pit. Het betreft een Engelstalige  Master (L.LM) in deeltijd dat speciaal is ontworpen voor juridische professionals in de energiesector.

Dit prestigieuze programma kent vier blokken van onderwijs van elk twee weken lang aan een van de vier universiteiten. Deze unieke opbouw en structuur biedt  de deelnemers de mogelijkheid om dit programma te volgen naast eigen fulltime werkzaamheden en faciliteert in een nauwe samenwerking met mede-studenten en docenten gedurende de intensieve onderwijsweken.Na de vier onderwijsblokken krijgen de studenten negen maanden de tijd om een scriptie in te leveren.

Het North Sea Energy Law Programme is op 29 juli 2014 geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie en heeft daarmee als een van de weinige opleidingen in Europa een ‘joint degree’ bemachtigd.

Daisy G. Tempelman, juridisch medewerker bij Dorhout Advocaten, zal bijdragen aan het programma voor het onderwijsblok in Groningen. Zij zal een presentatie houden over de harmonisatie van gaskwaliteit in een interne markt (zie hier voor meer informatie).

Meer informatie over het North Sea Energy Law Programme vind u hier.

Related Posts

Toezicht in de semipublieke…

De semipublieke sector heeft de afgelopen jaren al te maken gehad met verscherpte eisen en toenemende regelgeving op het gebied van bestuur en toezicht en Governance. Dit naar aanleiding van…
Read more

WHOA: HERSTRUCTURERINGSMIDDEL BIJ EEN…

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is per 1 januari 2021 opgenomen in de Faillissementswet. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk bij ondernemingen en organisaties om schulden te saneren door…
Read more

REGIONALE PRAKTIJK ONDER DRUK…

De advocatuur aan de randen van Nederland heeft het moeilijk: in Limburg en Noord-Nederland daalt het aantal praktijken substantieel. Hoe komt dit? En waar liggen de oplossingen? Lees het artikel…
Read more