dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

VRIJE ADVOCAATKEUZE

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Eerder berichtte Nicole Adema op onze website al over de vrije advocaatkeuze voor mensen met een rechtsbijstandverzekering. In de praktijk blijken veel verzekerden zich hier nog niet bewust van te zijn. Het lijkt ons dan ook goed om dit recht nog eens te benadrukken.

U dient als verzekerde te weten dat, indien er sprake is van een procedure, u zelf op zoek mag naar een advocaat waar u vertrouwen in heeft.

De verzekeraars schuiven doorgaans hun eigen juridische medewerkers naar voren om u te ondersteunen tijdens een procedure. Weet dat u niet verplicht bent om hiervan gebruik te maken.

Veel verzekeraars hebben een lijst met externe advocaten waarmee zij prijsafspraken hebben. Ook hierbij geldt dat u niet verplicht bent hieruit te kiezen.

Als verzekerde hebt u het recht op een advocaat naar eigen keuze bij een procedure. Ook als de zaak nog in behandeling is bij uw verzekeraar. Niet de verzekeraar bepaalt wanneer de zaak wordt uitbesteed, maar u zelf.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen hebben, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Pieter Lettinga.

Related Posts

Toezicht in de semipublieke…

De semipublieke sector heeft de afgelopen jaren al te maken gehad met verscherpte eisen en toenemende regelgeving op het gebied van bestuur en toezicht en Governance. Dit naar aanleiding van…
Read more

WHOA: HERSTRUCTURERINGSMIDDEL BIJ EEN…

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is per 1 januari 2021 opgenomen in de Faillissementswet. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk bij ondernemingen en organisaties om schulden te saneren door…
Read more

REGIONALE PRAKTIJK ONDER DRUK…

De advocatuur aan de randen van Nederland heeft het moeilijk: in Limburg en Noord-Nederland daalt het aantal praktijken substantieel. Hoe komt dit? En waar liggen de oplossingen? Lees het artikel…
Read more