dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

DORHOUT ADVOCATEN DOCEERT IN MINOR CLEAR

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Dorhout Advocaten, in de persoon van mr. Hans Koenders zal de komende maanden een aantal keer lesgeven in het kader van de minor Energie en Recht van de Hanzehogeschool te Groningen. Deze minor is genaamd CLEAR en betekent: “Centre of Law, Energy and Applied Research.

Er zal les worden gegeven aan een groep van circa 10 studenten die in de eindfase zitten van hun studie en willen kennismaken met verschillende thema’s rondom energie en recht, zoals gas, elektriciteit en warmte. De minor is opgedeeld in twee blokken. In het eerste blok zullen de contouren worden geschetst van het energielandschap en welke regelgeving daarbij komt kijken. In het tweede blok vindt de thematische verdiepingsslag plaats. Dorhout Advocaten levert een bijdrage aan beide blokken.

Related Posts

Toezicht in de semipublieke…

De semipublieke sector heeft de afgelopen jaren al te maken gehad met verscherpte eisen en toenemende regelgeving op het gebied van bestuur en toezicht en Governance. Dit naar aanleiding van…
Read more

WHOA: HERSTRUCTURERINGSMIDDEL BIJ EEN…

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is per 1 januari 2021 opgenomen in de Faillissementswet. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk bij ondernemingen en organisaties om schulden te saneren door…
Read more

REGIONALE PRAKTIJK ONDER DRUK…

De advocatuur aan de randen van Nederland heeft het moeilijk: in Limburg en Noord-Nederland daalt het aantal praktijken substantieel. Hoe komt dit? En waar liggen de oplossingen? Lees het artikel…
Read more