dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

VANAF 1 APRIL NEGEN SUBSIDIEREGELINGEN OPEN VOOR ENERGIE-INNOVATIEPROJECTEN

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

In 2016 stelt het Ministerie van Economische Zaken € 125 miljoen beschikbaar voor energie-innovatieprojecten. De subsidies voor de Topsector Energie[1] zijn bedoeld voor het stimuleren van “onderzoek, ontwikkeling en demonstraties rond duurzaam opgewekte energie, energiebesparing en slimme inpassing van energie”. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de subsidieregelingen.

Het betreft de volgende regelingen:[1] De Topsector Energie bundelt de innovatiebudgetten van de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen in programma’s waarmee zij de innovatiekracht van de energiesector organiseert en stimuleert. Het doel is om de Nederlandse concurrentiekracht te versterken en zowel werkgelegenheid, welvaart als duurzamere energiehuishouding te bieden.

Related Posts

Toezicht in de semipublieke…

De semipublieke sector heeft de afgelopen jaren al te maken gehad met verscherpte eisen en toenemende regelgeving op het gebied van bestuur en toezicht en Governance. Dit naar aanleiding van…
Read more

WHOA: HERSTRUCTURERINGSMIDDEL BIJ EEN…

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is per 1 januari 2021 opgenomen in de Faillissementswet. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk bij ondernemingen en organisaties om schulden te saneren door…
Read more

REGIONALE PRAKTIJK ONDER DRUK…

De advocatuur aan de randen van Nederland heeft het moeilijk: in Limburg en Noord-Nederland daalt het aantal praktijken substantieel. Hoe komt dit? En waar liggen de oplossingen? Lees het artikel…
Read more