dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

DE POSTCODEROOSREGELING ANNO 2016

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

In 2014 is de Postcoderoosregeling in het leven geroepen om (leden van) coöperaties en verenigingen van eigenaars financieel te ondersteunen bij lokale opwek en afname van duurzame energie binnen een afgebakend postcodegebied. De regeling is een belastingmaatregel per 1 januari 2014, inhoudende een verlaging van de heffing van energiebelasting met 7,5 cent/kWh als aan diverse voorwaarden wordt voldaan. Inmiddels is de belastingkorting per 1 januari 2016 verlaagd en wel tot nihilstelling van het tarief van de eerste schrijf voor elektriciteit voor gezamenlijk opgewekte hernieuwbare energie. Dit komt op dit moment neer op een belastingkorting van 10,07 cent/kWh.

De Postcoderoosregeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in de zogenaamde postcoderoos van deze productie-installatie wonen. De verlaging van het tarief van de eerste schijf tot nihil wordt toegepast op de persoonlijke energierekening van de leden, tot het eigen verbruik (maximaal 10.000 kWh per jaar). Leden hebben met deze regeling lagere kosten en de coöperatie of de vereniging van eigenaars is verzekerd van inkomsten van de verkochte elektriciteit.

Sinds de invoering van de Postcoderoosregeling in 2014 zijn er dertig projecten die hiervoor in aanmerking zijn gekomen. De aanvraag om voor de regeling in aanmerking te komen is vrij complex.

Mocht u zelf met een idee rondlopen en de mogelijkheden willen beproeven van de Postcoderoosregeling dan staan Hans Koenders en Simone Pipping u graag te woord om dit voor u na te gaan.

Related Posts

Toezicht in de semipublieke…

De semipublieke sector heeft de afgelopen jaren al te maken gehad met verscherpte eisen en toenemende regelgeving op het gebied van bestuur en toezicht en Governance. Dit naar aanleiding van…
Read more

WHOA: HERSTRUCTURERINGSMIDDEL BIJ EEN…

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is per 1 januari 2021 opgenomen in de Faillissementswet. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk bij ondernemingen en organisaties om schulden te saneren door…
Read more

REGIONALE PRAKTIJK ONDER DRUK…

De advocatuur aan de randen van Nederland heeft het moeilijk: in Limburg en Noord-Nederland daalt het aantal praktijken substantieel. Hoe komt dit? En waar liggen de oplossingen? Lees het artikel…
Read more