dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

EPC WORDT AANGESCHERPT

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

EPC WORDT AANGESCHERPT

 

In de Staatscourant van 2 januari 2017 heeft Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu bekend gemaakt dat het tweede lid van artikel 6b van de Crisis- en Herstelwet zal worden gewijzigd. Inmiddels heeft de terinzagelegging en de mogelijkheid voor een ieder om tegen dit voorstel zienswijzen in te dienen plaatsgevonden.

De minister wil drie gemeenten (Peel en Maas, Amsterdam en Den Haag) de mogelijkheid geven om de energienorm voor nieuwbouw aan te scherpen. Voor woningen die vóór 1 januari 2021 in de nieuw te bouwen wijken Giel Peetershof, Haven-Stad en Binckhorst worden gebouwd, geldt als grenswaarde voor de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) 0,2. Nu is dat nog 0,4 (zie tabel 5.1 bij artikel 5.2 van het Bouwbesluit 2012). Hoe lager de EPC, hoe strenger de eisen.

Daarnaast worden de wijken Giel Peetershof en Haven-Stad de komende vijf jaar vrijgesteld van de aansluitplicht voor gas, warmte en elektriciteit.

Genoemde nieuwbouwwijken zijn wijken waar toekomstige bewoners de ruimte krijgen om woningen te bouwen naar eigen inzicht. Wel zijn daar bepaalde eisen aan verbonden. Zo moeten de woningen in Giel Peetershof bijvoorbeeld energieneutraal zijn.

Na 2020 moet echter naar verwachting alle nieuwbouw al voldoen aan de criteria voor bijna energiezuinige gebouwen (Beng). Die vervangen dan de huidige eisen op basis van de EPC.

Voor vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Simone Pipping.

Related Posts

Komen de miljoenen van…

Schorsing Sywert c.s. Op 28 april 2022 heeft de Rechtbank Amsterdam Sywert en zijn compagnon geschorst als bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Een voorlopige maatregel van de rechtbank…
Read more

Lang leve de pre-pack…

Vers van de pers: de uitspraak van het Hof van Justitie in de zaak FNV/Heiploeg. Het Hof geeft ruimte voor de pre-pack. Anders dan in het Smallsteps-arrest oordeelt het Hof…
Read more

Verplicht van het gas…

Nieuwbouwwoningen worden sinds 2018 gebouwd zonder een gasaansluiting. In de Gaswet is bepaald dat een gasleverancier nieuw te bouwen bouwwerken niet zal aansluiten op het gasnet (artikel 10 lid 7…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd