dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

PROVINCIE GRONINGEN VERLEENT OMGEVINGSVERGUNNING AAN WINDPARKEN

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

PROVINCIE GRONINGEN VERLEENT OMGEVINGSVERGUNNING AAN WINDPARKEN

 

De provincie Groningen heeft voor de bouw van vijf windparken omgevingsvergunningen verleend.

Het gaat om de parken Oosterhorn (18 turbines), Delfzijl Uitbreiding Zuid (16 turbines) en Geefsweer (14 turbines), in de gemeente Delfzijl. Eneco is betrokken bij deze drie projecten in Delfzijl. Bij Oosterhorn en Geefsweer via Millenergy, een samenwerking met Yard Energy en bij Delfzijl Zuid Uitbreiding in een consortium met Zuidzes, Straathof Beheer en Hinerg.

Verder komen in de Eemshaven in het windpark Oostpolder 21 turbines en in Oostpolderdijk 3 turbines. Het eerste park wordt ontwikkeld door Stichting Waddenwind en Innogy en de tweede door Innogy alleen.

De windparken zullen, afhankelijk van de keus voor de turbine, naar verwachting 300 megawatt (MW) aan windenergie op land gaan opleveren.

In windpark Oostpolder komen ook twee dorpsmolens, die deels worden gefinancierd uit het revolverende energiefonds van de provincie Groningen. Dat maakt het mogelijk voor omwonenden om te profiteren van lokaal opgewekte energie, zonder dat zij daarvoor de benodigde investering moeten doen.

Verder worden voor de windparken een gebiedsfonds opgezet, waarin de ontwikkelaars geld zullen storten, dat bestemd is voor de omgeving.

Eerder was al bekend geworden dat de provincie heeft ingestemd met de aanschaf van een ‘vogelradar’ en een ‘bat detector’ voor een aantal windparken, om te voldoen aan de eisen van de Commissie voor de Milieueffectrapportage (m.e.r.).

De volgende stap is de SDE+-aanvraag.

De provincie Groningen heeft een taakstelling van de rijksoverheid om 855,5 MW windenergie op land mogelijk te maken. Met de verleende omgevingsvergunning is daarvoor een belangrijke stap gezet. Op dit moment is er een opgesteld vermogen van circa 450 MW.

De provincie Groningen heeft met het Rijk afgesproken dat alle windparken in 2020 in werking zullen zijn en stroom zullen leveren aan het elektriciteitsnet.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp, neemt u dan gerust contact op met Hans Koenders.

Related Posts

Komen de miljoenen van…

Schorsing Sywert c.s. Op 28 april 2022 heeft de Rechtbank Amsterdam Sywert en zijn compagnon geschorst als bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Een voorlopige maatregel van de rechtbank…
Read more

Lang leve de pre-pack…

Vers van de pers: de uitspraak van het Hof van Justitie in de zaak FNV/Heiploeg. Het Hof geeft ruimte voor de pre-pack. Anders dan in het Smallsteps-arrest oordeelt het Hof…
Read more

Verplicht van het gas…

Nieuwbouwwoningen worden sinds 2018 gebouwd zonder een gasaansluiting. In de Gaswet is bepaald dat een gasleverancier nieuw te bouwen bouwwerken niet zal aansluiten op het gasnet (artikel 10 lid 7…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd