dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Energietransitie-tender voor MKB 

Op 11 juli jl. presenteerde staatsecretaris Mona Keijzer de voortgangsrapportage van het zogenaamde MKB-actieplan. In juni 2018 had het kabinet dit actieplan gelanceerd. Uit de voortgangsrapportage blijkt dat het kabinet meer ruimte geeft aan het MKB, onder andere door start-ups in het MKB te stimuleren mee te doen met de klimaat- en energietransitie door een speciale tender van de SEED capital-regeling van 20 miljoen euro.

De tender wordt op dit moment voorbereid en komende oktober opengesteld.

De SEED capital-regeling is een regeling waarmee de overheid innovatieve bedrijven steunt bij het verkrijgen van kapitaal. Een deel hiervan wordt nu gereserveerd voor start-ups die bijdragen aan de energietransitie.

Op de website https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seed-capital/overzicht-van-seed-fondsen/seed-fondsen-energiesector zijn meer fondsen weergegeven die mogelijk interessant zijn. 

Heeft u een vraag op het gebied van energie en recht dan staan Simone Pipping en Hans Koenders u graag te woord.

 

Related Posts

NIEUWSBERICHT: VASTGOUD B.V. UIT…

Vastgoud B.V. uit Groningen is failliet Groningen, dinsdag 3 december 2019, De Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft op donderdag 28 november 2019 Vastgoud B.V. failliet verklaard, met aanstelling van mr.…
Lees meer

WETSVOORSTEL VERBOD LAAGCALORISCH GAS…

WETSVOORSTEL VERBOD LAAGCALORISCH GAS VOOR GROOTSTE VERBRUIKERS INGEDIEND Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft op 5 november 2019 het wetsvoorstel ‘Wijziging van de Gaswet betreffende het beperken van…
Lees meer

STEM NU OP SIMONE…

stemmen kan tot 1 december via deze link
Lees meer