dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Energietransitie-tender voor MKB 

Op 11 juli jl. presenteerde staatsecretaris Mona Keijzer de voortgangsrapportage van het zogenaamde MKB-actieplan. In juni 2018 had het kabinet dit actieplan gelanceerd. Uit de voortgangsrapportage blijkt dat het kabinet meer ruimte geeft aan het MKB, onder andere door start-ups in het MKB te stimuleren mee te doen met de klimaat- en energietransitie door een speciale tender van de SEED capital-regeling van 20 miljoen euro.

De tender wordt op dit moment voorbereid en komende oktober opengesteld.

De SEED capital-regeling is een regeling waarmee de overheid innovatieve bedrijven steunt bij het verkrijgen van kapitaal. Een deel hiervan wordt nu gereserveerd voor start-ups die bijdragen aan de energietransitie.

Op de website https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seed-capital/overzicht-van-seed-fondsen/seed-fondsen-energiesector zijn meer fondsen weergegeven die mogelijk interessant zijn. 

Heeft u een vraag op het gebied van energie en recht dan staan Simone Pipping en Hans Koenders u graag te woord.

 

Related Posts

ACM VERLEENT ONTHEFFING EIGEN…

ACM VERLEENT ONTHEFFING EIGEN ELEKTRICITEITSNET HANZEHOGESCHOOL Eind april van dit jaar heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) een ontheffing verleend aan de Hanzehogeschool te Groningen voor het netbeheer…
Lees meer

RECHTER VEROORDEELT OOK ENEXIS…

RECHTER VEROORDEELT OOK ENEXIS TOT AANBIEDEN VAN AANSLUITING OP HET NET EN TRANSPORTCAPACITEIT Energiepark Pottendijk ontwikkelt een windpark en twee zonne-akkers in de gemeente Emmen. Het is de bedoeling om…
Lees meer

VLAG HALFSTOK IN VERBAND…

Wij zijn geschokt door de moord op advocaat Derk Wiersum. Als blijk van medeleven met zijn vrouw en kinderen en andere naasten hangen wij, in navolging van de oproep van…
Lees meer