dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

Energietransitie-tender voor MKB 

Op 11 juli jl. presenteerde staatsecretaris Mona Keijzer de voortgangsrapportage van het zogenaamde MKB-actieplan. In juni 2018 had het kabinet dit actieplan gelanceerd. Uit de voortgangsrapportage blijkt dat het kabinet meer ruimte geeft aan het MKB, onder andere door start-ups in het MKB te stimuleren mee te doen met de klimaat- en energietransitie door een speciale tender van de SEED capital-regeling van 20 miljoen euro.

De tender wordt op dit moment voorbereid en komende oktober opengesteld.

De SEED capital-regeling is een regeling waarmee de overheid innovatieve bedrijven steunt bij het verkrijgen van kapitaal. Een deel hiervan wordt nu gereserveerd voor start-ups die bijdragen aan de energietransitie.

Op de website https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seed-capital/overzicht-van-seed-fondsen/seed-fondsen-energiesector zijn meer fondsen weergegeven die mogelijk interessant zijn. 

Heeft u een vraag op het gebied van energie en recht dan staan Simone Pipping en Hans Koenders u graag te woord.

 

Related Posts

ARTIKEL GEPUBLICEERD OVER CAPACITEITSGEBREK…

ARTIKEL GEPUBLICEERD OVER CAPACITEITSGEBREK OP HET ELEKTRICITEITSNET EN MOGELIJKE OPLOSSINGEN Simone Pipping heeft een artikel geschreven dat is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht (NTE). De titel luidt: ‘Net…
Read more

UITSPRAAK CBB OVER AANSLUITING…

UITSPRAAK CBB OVER AANSLUITING EN WOZ-BESCHIKKING Op 2 juni jl. heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (hierna: CBb) een belangrijke beslissing genomen over de aansluitplicht voor netbeheerders op…
Read more

KABINET WIL POSTCODEROOSREGELING VERVANGEN…

KABINET WIL POSTCODEROOSREGELING VERVANGEN DOOR SUBSIDIE De Postcoderoosregeling is (in 2014) in het leven geroepen om (leden van) coöperaties en verenigingen van eigenaars (VVE’s) financieel te ondersteunen bij lokale opwek…
Read more