BEZWAREN TEGEN OPSPORINGSVERGUNNING ZOUT BIJ PIETERBUREN AFGEWEZEN

Eind 2010 kreeg Electricité de France (EDF) van het ministerie van EL&I een opsporingsvergunning voor zout (t.b.v. mogelijke gasopslag, later) in de regio Pieterburen. Op 17 februari jl. deed Rechtbank Groningen een uitspraak op beroep, dat was ingesteld tegen ongegrondverklaring van eerdere bezwaren tegen de vergunningverlening.

Inhoudelijke bezwaren (geen tijd om de stukken in te zien, geen vertaling, schending van de Wbp door vermelding van de naam van bezwaarmaker – één van de 287 bezwaarmakers – op de bijlage bij de ongegrondverklaring) konden eiser niet helpen.

De strenge eisen die aan weigering van de vergunning (Art. 9 Mijnbouwwet) worden gesteld frustreerden ook de meer formele bezwaren:

  • Technische mogelijkheden aanvrager: voor twijfel daaraan zijn adviezen over kernenergieactiviteiten van EDF niet relevant; Financië
  • le mogelijkheden: EDF is miljardenbedrijf, opsporing kost slechts een paar miljoen Euro;
  • Manier waarop aanvrager activiteiten wil uitvoeren: het gaat om opsporing, niet (in dit stadium) om winning van zout of gasopslag, of ook lozing van zout in de Waddenzee. Bezwaren tegen natuurbeschermingsaspecten en op basis van POP zijn evenmin van belang waar het nu alleen gaat om opsporing.

Alle bezwaren zijn afgewezen. (LJN: BV7649, Rb Groningen, 11/544)

Related Posts

Belastingdienst biedt ondernemers ademruimte…

Ondernemers die in gebreke blijven met het afbetalen van hun coronaschulden, zullen opnieuw bericht van de Belastingdienst ontvangen, tenzij ze eerder contact opnemen om alternatieve afspraken te maken of regelingen…
Read more

Rechtbank: De 18 weken…

Recentelijk heeft de Rechtbank Oost-Brabant een interessant tussenvonnis gewezen over de ‘18 weken termijn’. De 18 weken termijn volgt uit artikel 23 lid 4 Elektriciteitswet (E-wet). Dit artikellid verplicht een…
Read more

Vernieuwde Wet schuldsanering natuurlijke…

Op zaterdag 1 juli jl. is de vernieuwde Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (Wsnp) in werking getreden. In de Wsnp staat hoe mensen met schulden weer schuldenvrij kunnen worden via een…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd