dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

WEER EEN ENERGIELEVERANCIER FAILLIET: ROBIN ENERGIE

Robin Energie is opgericht in 2010 en richtte zich op klanten met betalingsproblemen. Vaak konden deze klanten niet bij andere leveranciers terecht of waren zij al afgesloten. Of wanbetalers de oorzaak van het faillissement zijn is tot op heden onbekend.

Op 28 februari 2019 is Robin Energie failliet verklaard. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trok de leveringsvergunning van Robin Energie in. Eind vorig jaar ging het energiebedrijf Energieflex ook al failliet.

Inmiddels is bekend dat Eneco-dochter WoonEnergie de klanten van Robin Energie overneemt. De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekend gemaakt. In het faillissementsverslag zal daarvan melding worden gemaakt. Daarin zal ook melding worden gemaakt van de oorzaak van het faillissement. Omstreeks begin april zal het eerste faillissementsverslag worden gepubliceerd op:

https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/details/16.mne.19.105.F.1300.1.19

De klanten van Robin Energie zullen binnen enkele dagen te horen krijgen wat de overname voor hen betekent. Tot op heden konden de klanten niet overstappen naar andere leveranciers. Wel zijn zij gegarandeerd van energie in de periode na intrekking van de leveringsvergunning door de ACM. Na intrekking van de leveringsvergunning door de ACM heeft (de curator van) een energieleverancier een periode van maximaal twintig dagen om een overnemende leverancier te vinden. De wetgeving die daaraan ten grondslag ligt is ingevoerd na de faillissementen van Orro Energy en Trianel eind 2012.

Na Orro Energy, Trianel en Energieflex is Robin Energie het vierde energiebedrijf dat failliet is verklaard in Nederland.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact op met Tim van Dijken.

0

Related Posts

ONTHEFFING VOOR SMART GRID…

ONTHEFFING VOOR SMART GRID WESTLAND   De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft op 29 november 2018 het besluit genomen om Westland Infra Netbeheer  een ontheffing te verlenen op grond…
Lees meer

GASWINNING GRONINGEN, HET EINDE…

GASWINNING GRONINGEN, HET EINDE IN ZICHT?   Op 29 maart 2018 werd het nieuwsbericht met de titel: ‘Kabinet: einde aan gaswinning in Groningen’ verspreid. De gaswinning uit het Groningenveld wordt…
Lees meer