dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

WEER EEN ENERGIELEVERANCIER FAILLIET: ROBIN ENERGIE

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

WEER EEN ENERGIELEVERANCIER FAILLIET: ROBIN ENERGIE

Robin Energie is opgericht in 2010 en richtte zich op klanten met betalingsproblemen. Vaak konden deze klanten niet bij andere leveranciers terecht of waren zij al afgesloten. Of wanbetalers de oorzaak van het faillissement zijn is tot op heden onbekend.

Op 28 februari 2019 is Robin Energie failliet verklaard. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trok de leveringsvergunning van Robin Energie in. Eind vorig jaar ging het energiebedrijf Energieflex ook al failliet.

Inmiddels is bekend dat Eneco-dochter WoonEnergie de klanten van Robin Energie overneemt. De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekend gemaakt. In het faillissementsverslag zal daarvan melding worden gemaakt. Daarin zal ook melding worden gemaakt van de oorzaak van het faillissement. Omstreeks begin april zal het eerste faillissementsverslag worden gepubliceerd op:

https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/details/16.mne.19.105.F.1300.1.19

De klanten van Robin Energie zullen binnen enkele dagen te horen krijgen wat de overname voor hen betekent. Tot op heden konden de klanten niet overstappen naar andere leveranciers. Wel zijn zij gegarandeerd van energie in de periode na intrekking van de leveringsvergunning door de ACM. Na intrekking van de leveringsvergunning door de ACM heeft (de curator van) een energieleverancier een periode van maximaal twintig dagen om een overnemende leverancier te vinden. De wetgeving die daaraan ten grondslag ligt is ingevoerd na de faillissementen van Orro Energy en Trianel eind 2012.

Na Orro Energy, Trianel en Energieflex is Robin Energie het vierde energiebedrijf dat failliet is verklaard in Nederland.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact op met Tim van Dijken.

Related Posts

ENERGIETRANSITIE-TENDER VOOR MKB

Energietransitie-tender voor MKB  Op 11 juli jl. presenteerde staatsecretaris Mona Keijzer de voortgangsrapportage van het zogenaamde MKB-actieplan. In juni 2018 had het kabinet dit actieplan gelanceerd. Uit de voortgangsrapportage blijkt…
Read more

ONTWIKKELINGEN SCHADEAFHANDELING IN GRONINGEN

Ontwikkelingen schadeafhandeling in Groningen Bij brief van 8 juli 2019 heeft Minister Wiebes de Tweede Kamer geïnformeerd over de wettelijke regeling voor de schadeafhandeling en de versterkingsaanpak in Groningen. Er…
Read more

DERDENTOEGANG GESLOTEN DISTRIBUTIESYSTEMEN

DERDENTOEGANG GESLOTEN DISTRIBUTIESYSTEMEN Afnemers op een gesloten distributiesysteem (hierna: GDS) kunnen hun eigen energieleverancier kiezen. In de brief van 26 maart 2019 heeft ACM deze vrije leverancierskeuze (derdentoegang) nader toegelicht…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd