dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

WEER EEN ENERGIELEVERANCIER FAILLIET: ROBIN ENERGIE

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

WEER EEN ENERGIELEVERANCIER FAILLIET: ROBIN ENERGIE

Robin Energie is opgericht in 2010 en richtte zich op klanten met betalingsproblemen. Vaak konden deze klanten niet bij andere leveranciers terecht of waren zij al afgesloten. Of wanbetalers de oorzaak van het faillissement zijn is tot op heden onbekend.

Op 28 februari 2019 is Robin Energie failliet verklaard. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trok de leveringsvergunning van Robin Energie in. Eind vorig jaar ging het energiebedrijf Energieflex ook al failliet.

Inmiddels is bekend dat Eneco-dochter WoonEnergie de klanten van Robin Energie overneemt. De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekend gemaakt. In het faillissementsverslag zal daarvan melding worden gemaakt. Daarin zal ook melding worden gemaakt van de oorzaak van het faillissement. Omstreeks begin april zal het eerste faillissementsverslag worden gepubliceerd op:

https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/details/16.mne.19.105.F.1300.1.19

De klanten van Robin Energie zullen binnen enkele dagen te horen krijgen wat de overname voor hen betekent. Tot op heden konden de klanten niet overstappen naar andere leveranciers. Wel zijn zij gegarandeerd van energie in de periode na intrekking van de leveringsvergunning door de ACM. Na intrekking van de leveringsvergunning door de ACM heeft (de curator van) een energieleverancier een periode van maximaal twintig dagen om een overnemende leverancier te vinden. De wetgeving die daaraan ten grondslag ligt is ingevoerd na de faillissementen van Orro Energy en Trianel eind 2012.

Na Orro Energy, Trianel en Energieflex is Robin Energie het vierde energiebedrijf dat failliet is verklaard in Nederland.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact op met Tim van Dijken.

Related Posts

ENERGIETRANSITIE-TENDER VOOR MKB

Energietransitie-tender voor MKB  Op 11 juli jl. presenteerde staatsecretaris Mona Keijzer de voortgangsrapportage van het zogenaamde MKB-actieplan. In juni 2018 had het kabinet dit actieplan gelanceerd. Uit de voortgangsrapportage blijkt…
Read more

ONTWIKKELINGEN SCHADEAFHANDELING IN GRONINGEN

Ontwikkelingen schadeafhandeling in Groningen Bij brief van 8 juli 2019 heeft Minister Wiebes de Tweede Kamer geïnformeerd over de wettelijke regeling voor de schadeafhandeling en de versterkingsaanpak in Groningen. Er…
Read more

DERDENTOEGANG GESLOTEN DISTRIBUTIESYSTEMEN

DERDENTOEGANG GESLOTEN DISTRIBUTIESYSTEMEN Afnemers op een gesloten distributiesysteem (hierna: GDS) kunnen hun eigen energieleverancier kiezen. In de brief van 26 maart 2019 heeft ACM deze vrije leverancierskeuze (derdentoegang) nader toegelicht…
Read more