dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

ACM NEEMT CODEBESLUIT “MEERDERE LEVERANCIERS OP EEN AANSLUITING”

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

ACM NEEMT CODEBESLUIT “MEERDERE LEVERANCIERS OP EEN AANSLUITING”

 

Op 13 juli 2017 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) het codebesluit genomen betreffende het faciliteren van meerdere leveranciers op een aansluiting (codebesluit MLOEA)[1]. Dit besluit is bekendgemaakt op 17 juli 2017 in de Staatscourant en treedt in werking op 24 maart 2018 (https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-39821.html).

Concreet betekent dit dat hierdoor het mogelijk wordt om meerdere leveranciers te contracteren voor één aansluiting voor wat betreft elektriciteit. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een contract te sluiten met een energieleverancier voor de afname van elektriciteit, terwijl de teruglevering middels eigen opgewekte zonnestroom kan plaatsvinden aan een andere energieleverancier, over één aansluiting. Al langere tijd bestaat er behoefte om dit te kunnen doen. ACM heeft door dit codebesluit te nemen voorzien in deze behoefte.

Toen het ontwerpbesluit MLOEA werd gepubliceerd hebben we in de nieuwbrief van februari/maart 2017 hier ook bij stilgestaan.

Tegen het besluit van ACM kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden ingesteld bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Of dit is gebeurd is op dit moment nog onduidelijk.

Naar verwachting zal in het komende najaar in het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht een publicatie volgen over het codebesluit MLOEA, geschreven door Simone Pipping en Hans Koenders. Voor vragen over het codebesluit MLOEA kunt u ook contact met hen opnemen.

 


[1]Besluit van ACM van 13 juli 2017, kenmerk ACM/DE/2017/203224 tot wijziging van de tariefstructuren en voorwaarden als bedoeld in art. 27, 31 en art. 54, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 betreffende het faciliteren van meerdere leveranciers op een aansluiting (codebesluit meerdere leveranciers op een aansluiting), Stcrt.2017, 39821.

Related Posts

Komen de miljoenen van…

Schorsing Sywert c.s. Op 28 april 2022 heeft de Rechtbank Amsterdam Sywert en zijn compagnon geschorst als bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Een voorlopige maatregel van de rechtbank…
Read more

Lang leve de pre-pack…

Vers van de pers: de uitspraak van het Hof van Justitie in de zaak FNV/Heiploeg. Het Hof geeft ruimte voor de pre-pack. Anders dan in het Smallsteps-arrest oordeelt het Hof…
Read more

Verplicht van het gas…

Nieuwbouwwoningen worden sinds 2018 gebouwd zonder een gasaansluiting. In de Gaswet is bepaald dat een gasleverancier nieuw te bouwen bouwwerken niet zal aansluiten op het gasnet (artikel 10 lid 7…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd