dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

GROEI VAN ZONNE-ENERGIE IN NEDERLAND OVERTREFT ALLE VERWACHTINGEN

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

GROEI VAN ZONNE-ENERGIE IN NEDERLAND OVERTREFT ALLE VERWACHTINGEN

 

In 2017 is een recordaantal zonneparken geplaatst en deze trend lijkt zich de komende tijd voort te zetten.

Geholpen door lucratieve subsidies zijn er de laatste tijd zoveel zonneparken neergezet dat het elektriciteitsnet dit op sommige plekken amper aankan. Dit speelt bijvoorbeeld in Zuid-Groningen en Noord-Drenthe.

In het gebied rondom Stadskanaal, Gasselte en Musselkanaal zijn momenteel zo veel zonneprojecten dat het net daar overvol begint te raken. Vandaar dat de netbeheerders met initiatiefnemers van zonneparken in gesprek gaan om te kijken of ze hun project niet beter ergens anders kunnen realiseren.

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT en de regionale netbeheerder Enexis voeren nu allerlei nieuwe berekeningen uit en werken samen aan maatregelen om daar meer capaciteit aan te bieden. Dit najaar zal er een gezamenlijk plan zijn uitgewerkt voor het oplossen van de knelpunten.

Heeft u vragen op het gebied van energie en recht? Neem dan contact op met Hans Koenders en/of  Simone Pipping.

Related Posts

ENERGIETRANSITIE-TENDER VOOR MKB

Energietransitie-tender voor MKB  Op 11 juli jl. presenteerde staatsecretaris Mona Keijzer de voortgangsrapportage van het zogenaamde MKB-actieplan. In juni 2018 had het kabinet dit actieplan gelanceerd. Uit de voortgangsrapportage blijkt…
Read more

ONTWIKKELINGEN SCHADEAFHANDELING IN GRONINGEN

Ontwikkelingen schadeafhandeling in Groningen Bij brief van 8 juli 2019 heeft Minister Wiebes de Tweede Kamer geïnformeerd over de wettelijke regeling voor de schadeafhandeling en de versterkingsaanpak in Groningen. Er…
Read more

DERDENTOEGANG GESLOTEN DISTRIBUTIESYSTEMEN

DERDENTOEGANG GESLOTEN DISTRIBUTIESYSTEMEN Afnemers op een gesloten distributiesysteem (hierna: GDS) kunnen hun eigen energieleverancier kiezen. In de brief van 26 maart 2019 heeft ACM deze vrije leverancierskeuze (derdentoegang) nader toegelicht…
Read more