dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

INNOVA ENERGIE NEEMT KLANTEN OVER UIT HET FAILLISSEMENT VAN ENERGIEFLEX

dorhout advocaten Nieuw logo 121x43

INNOVA ENERGIE NEEMT KLANTEN OVER UIT HET FAILLISSEMENT VAN ENERGIEFLEX

 

Op 22 oktober 2018 is Energieflex failliet verklaard, na een korte periode van surseance van betaling. Innova Energie breidt haar klantenbestand uit met de circa 100.000 aansluitingen van huishoudens van Energieflex. Energieflex bediende de consumentenmarkt, terwijl Innova Energie zich voor de overname richtte op de zakelijke markt.

De klanten van Energieflex krijgen vanaf 1 november 2018 hun stroom en gas van Innova Energie en zullen een aanbod voor een contract ontvangen. Het staat klanten vrij om naar een andere leverancier over te stappen. Wat Innova Energie heeft betaald voor de overname is (nog) niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat een energieleverancier failliet gaat en ook niet voor het eerst dat Innova Energie een klantenbestand uit faillissement overneemt. Eind 2012 gingen Orro Energy en Trianel failliet. Toen nam Innova Energie de klanten van Orro Energy over.

Mede naar aanleiding van de faillissementen eind 2012 heeft minister Wiebes in juli 2018 de besluiten leveringszekerheid Elektriciteitswet en Gaswet gewijzigd om de gevolgen van een faillissement voor kleinverbruikers zoveel mogelijk te beperken. Na intrekking van de leveringsvergunning door de ACM heeft het bedrijf (of curator) maximaal twintig werkdagen de tijd om een overnemende partij te vinden. Tot die tijd garanderen de landelijke netbeheerders de levering. Na ommekomst van deze zogeheten vensterperiode worden de klanten naar rato van het marktaandeel onder de andere leveranciers verdeeld. Bij Energieflex liep de vensterperiode op 31 oktober 2018 af en is een verdeling door de overname niet nodig.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact op met Tim van Dijken.

Related Posts

ENERGIETRANSITIE-TENDER VOOR MKB

Energietransitie-tender voor MKB  Op 11 juli jl. presenteerde staatsecretaris Mona Keijzer de voortgangsrapportage van het zogenaamde MKB-actieplan. In juni 2018 had het kabinet dit actieplan gelanceerd. Uit de voortgangsrapportage blijkt…
Read more

ONTWIKKELINGEN SCHADEAFHANDELING IN GRONINGEN

Ontwikkelingen schadeafhandeling in Groningen Bij brief van 8 juli 2019 heeft Minister Wiebes de Tweede Kamer geïnformeerd over de wettelijke regeling voor de schadeafhandeling en de versterkingsaanpak in Groningen. Er…
Read more

DERDENTOEGANG GESLOTEN DISTRIBUTIESYSTEMEN

DERDENTOEGANG GESLOTEN DISTRIBUTIESYSTEMEN Afnemers op een gesloten distributiesysteem (hierna: GDS) kunnen hun eigen energieleverancier kiezen. In de brief van 26 maart 2019 heeft ACM deze vrije leverancierskeuze (derdentoegang) nader toegelicht…
Read more
x

Cookiemelding

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Bovendien plaatsen wij cookies van derde partijen om gepersonaliseerde advertenties te tonen en de inhoud van de advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Ook worden er cookies geplaatst door sociale media-netwerken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden. Door op ‘Ja’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.

Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.

Lees meer

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed blijft werken zodat je de juiste informatie op onze website krijgt te zien als je nog eens terugkomt.

Analytische cookies gebruiken we om in te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s het beste voor ons werken.

De functionele- en analytische cookies hebben geen impact op jouw privacy, hiervoor hoeven we dus geen expliciete toestemming te vragen. We vragen dus enkel jouw toestemming voor het gebruik van tracking cookies! De informatie van deze cookies wordt voor maximaal 90 dagen bewaard. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internetbrowser en apparaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cookiebeleid van Dorhout Advocaten? Of heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) voor jouw bedrijf? Mail dan gerust naar info@dorhout.nl.

Ik geef Dorhout Advocaten toestemming voor het gebruik van tracking cookies: Ja Nee
Cookies geaccepteerd